دوشنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۳ |۲ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 4, 2024
لکزایی

حوزه/ رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی بر ضرورت استفاده از اصطلاحنامه های علوم اسلامی در تدوین ویکی علوم اسلامی در جهت پیروی از ساختار درست، صحیح، نظم و پرهیز از دوباره کاری تأکید کرد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین نجف لک زایی در سومین نشست مدیران ویکی‌های علوم اسلامی که با هدف هم‌افزایی و تقویت ویکی‌های فعال در حوزه علوم اسلامی، در این پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی برگزار شد، ضمن ابراز خرسندی نسبت به تشکیل مجمع ویکی‌های علوم اسلامی، چنین اقدامی را لازم و ضروری دانست.

وی گفت: برای هر چه بهتر دیده شدن اقدامات و فعالیت‌های ویکی‌های علوم اسلامی بروشوری تهیه شود که در آن هر یک از ویکی‌ها به صورت مختصر معرفی شوند و تمام ویکی‌ها در سایت خود، این بروشور را قرار دهند.

رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تصریح کرد: برای اینکه ویکی‌ها از ساختار درست و صحیحی پیروی کنند، باید در حوزه فعالیت خود از اصطلاح نامه‌های علوم اسلامی استفاده کنند تا نظم درستی در آن‌ها شکل بگیرد و از دوباره‌کاری‌ها جلوگیری شود.

وی به معرفی اصطلاح نامه‌های علوم اسلامی که در پژوهشکده مدیریت اطلاعات و مدارک اسلامی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تهیه شده است، پرداخت و افزود: بیش از ۱۲ اصطلاحنامه در موضوعات مختلف علوم اسلامی آماده شده است که اعضای این مجمع می‌توانند از این دستاورد ارزشمند به صورت کاملاً برخط استفاده کنند.

وی ضمن تشکر از اقدامات انجام شده در مجمع به خصوص در زمینه پیونددادن ویکی‌ها با یکدیگر اظهار داشت: باید این قبیل اقدامات بیشتر و با جدیت افزون تر انجام شود تا بتوان در دنیای کنونی که هجمه‌های سنگینی علیه اسلام و جمهوری اسلامی ایران است، حرفی برای گفتن داشت.

در این نشست، حجت الاسلام والمسلمین محمدهادی یعقوب نژاد «معاون پژوهش پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی» با تأکید بر استفاده از زبان های کنترل شده مانند اصطلاح نامه ها (تزاروس) در فرایند سازماندهی، مدیریت و اشاعه اطلاعات گفت: بستر ویکی نیز یکی از ابزارهای کاربرمحور بخش اشاعه اطلاعات است که با استفاده از پتانسیل ابزار اصطلاح نامه می توان افزایش بهره روی قابل توجهی در خروجی و نهایت کار داشت و این مهم به هم افزایی میان مراکز پژوهشی اسلامی نیز کمک شایانی خواهد کرد.

در ابتدای این نشست، نمایندگان هر یک از ویکی‌ها به بیان فعالیت‌ها و اقدامات خود پرداختند؛ شایان ذکر است در این جلسه به ادامه مباحث مربوط به ارتباط و تبادل اطلاعات و ایجاد سامانه‌های مشترک میان ویکی‌های اسلامی پرداخته شد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha